У ФСБ розповіли подробиці затримання в Криму

Читать на русском
У ФСБ РФ заявляють, що припинили в Криму діяльність забороненого в Росії осередку організації Хізб ут-Тахрір та затримали 20 її учасників.

У ФСБ РФ заявляють, що припинили в Криму діяльність забороненого в Росії осередку організації Хізб ут-Тахрір та затримали 20 її учасників.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 27 березня, повідомляє ТАСС з посиланням на Центр громадських зв'язків ФСБ.

Чубаров відреагував на обшуки в кримських татарМасові обшуки в Криму уранці 27 березня є новою хвилею репресій проти місцевих активістів.

За даними спецслужби, члени структури здійснювали антиконституційну діяльність. Там стверджують, що вона заснована на доктрині створення так званого всесвітнього халіфату, руйнування інститутів світського суспільства і спрямована на повалення насильницьким шляхом чинної влади.

«Із застосуванням заходів конспірації в ході зборів вони поширювали серед жителів півострова терористичну ідеологію, здійснювали вербування у свої ряди кримських мусульман», - стверджують у ФСБ.

Також повідомляється, що під час затримання за місцями проживання учасників організації виявлено та вилучено значну кількість заборонених в Росії «пропагандистських матеріалів Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі», засобів зв'язку, електронних носіїв інформації, що використовувалися ними нібито для ведення терористичної діяльності.

Нагадаємо, вранці 27 березня в рамках кримінальної справи про участь у забороненій Росією релігійної організації Хізб ут-Тахрір в Криму почали, як мінімум, 25 обшуків. Також повідомлялося, що під час обшуків силовики побилися з жителями Кам'янки. За даними журналістів, було затримано 16 осіб.

У зв'язку з такими подіями Україна звернулася до ЄС, повідомив посол України в ЄС Микола Точицький у Twitter.

Як повідомляє Крым.Реалии, Нацполіція відкрила кримінальне провадження у зв'язку з проведенням російськими силовиками обшуків у Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: