ФСБ заявила про обшук у «радикального ісламіста» в Криму

Читать на русском
В імама мечеті в селі Штурмове поблизу Севастополя Рустема Абілева нібито знайшли екстремістську літературу.

ФСБ Росії заявляє про виявлення в Севастополі «радикального ісламіста», в ході обшуків у якого вилучено заборонену літературу.

Про це пише «Слово і Діло».

Масові обшуки та затримання в Криму: чого домагаються в РФНезаконні обшуки в Криму тривають зранку 27 березня. Російські силовики затримали 20 кримських татар. З чим пов’язані такі дії й чого в такий спосіб домагається РФ, дізналися в експертів.

«Встановлено, що уродженець Узбекистану, 1984 року народження, будучи лідером групи радикальних ісламістів, в одній з релігійних установ Севастополя проводив проповіді з використанням забороненої літератури, в яких закликав до насильницьких дій щодо громадян, які не поділяють його релігійних переконань», - йдеться в повідомленні.

Слідчими відносно жителя Севастополя порушено кримінальну справу. Він підозрюється в публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності (ч. 1 ст. 280 КК РФ).

За даними ФСБ, в ході закритих занять чоловік проводив ідеологічну обробку прихожан, залучаючи до екстремістської діяльності нових членів.

«За місцем проживання підозрюваного вилучено заборонену літературу, документи, комп'ютерну техніку, засоби зв'язку та інші предмети, що мають значення для кримінальної справи», - йдеться в повідомленні.

Раніше громадська група Кримська солідарність повідомила, що силовики прийшли з обшуками в мечеть у селі Штурмове поблизу Севастополя. За їхньою інформацією, після обшуків у мечеті силовики почали обшукувати будинок імама Рустема Абілева.

Нагадаємо, 27 березня в Криму проводилися обшуки, щонайменше, в 25 будинках кримських татар, в тому числі, активістів громадського об'єднання Кримська солідарність. Всього було затримано 20 осіб, їх вивезли в ФСБ у Сімферополі.

У прес-службі ФСБ РФ заявили, що обшуки проводилися за місцем проживання нібито прихильників забороненої в Росії організації Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі. Проти затриманих порушено справи за статтею Організація діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації.

Незабаром стало відомо, що в Ростові-на-Дону затримали ще трьох кримських татар, в будинках яких напередодні проводили обшуки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: