МЗС Латвії повторно засудило видачу російських паспортів у ОРДЛО

Читать на русском
Рішення про спрощену видачі російських паспортів жителям окупованих територій Донецької і Луганської областей є тихою анексією з боку Росії.

Рішення про спрощену видачі російських паспортів жителям окупованих територій Донецької і Луганської областей є тихою анексією з боку Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це під час прес-конференції у Варшаві повідомив міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевічс, передає Укрінформ.

Путін спростив отримання громадянства РФ для українців, але не для всіх (доповнено)Президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для окремих категорій громадян України.

«Це абсолютно неприпустимо, це є спробою здійснення тихої анексії. Я вважаю, що всі країни регіону повинні в цій справі бути об'єднаними, і ми потребуємо значно сильнішої, рішучої реакції ЄС на такі дії», - заявив він.

Також Рінкевічс наголосив на необхідності підтримки України, Грузії і Молдови в сфері реформ і допомоги цим країнам у протидії агресії РФ.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений режим видачі російського громадянства жителям так званих «ДНР» та «ЛНР».

Глава МЗС України Павло Клімкін назвав рішення РФ щодо спрощення видачі паспортів населенню «Л/ДНР» новим етапом окупації Донбасу.

Україна звернулася до Ради Безпеки ООН через рішення Росії спростити процедуру видачі жителям окупованого Донбасу російських паспортів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: