У МЗС Литви відреагували на «паспортний» указ Путіна

Читать на русском
Лінас Антанас Лінкявічюс переконаний, що Захід повинен розглянути можливість введення нових санкцій проти Росії.

Голова МЗС Литви Лінас Лінас Антанас Лінкявічюс заявив, що рішення президента РФ Володимира Путіна щодо спрощення процедури видачі російських паспортів жителям окремих районів Донецької та Луганської областей свідчить про спроби випробувати нового українського лідера.

Про це повідомляє Reuters, пише «Слово і Діло».

Паспортний указ Путіна: що це змінює для жителів ОРДЛО та чому мовчить ЗеленськийПрезидент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

«Це грубе порушення міжнародного права. І в основному це також своєрідний тест для нового (українського) керівництва, який також є звичайною грою», - сказав Лінас Антанас Лінкявічюс.

Лінас Антанас Лінкявічюс переконаний, що Захід повинен розглянути можливість введення нових санкцій проти Росії.

«Найменше, що ми можемо зробити, це не визнавати ці паспорти. Як це зробити технічно, це вже інше питання для обговорення. Також (нам потрібно) вводити додаткові санкції», - додав він.

Лінас Антанас Лінкявічюс також зазначив, що Зеленський допускає можливість перегляду Мінських угод, не роблячи ніяких поступок Росії.

Нагадаємо, 24 квітня Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями окремих районів Луганської та Донецької областей України.

Раніше в Конгресі США засудили указ Путіна щодо паспортів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: