Путін відповів Зеленському на слова про видачу росіянам українських паспортів

Читать на русском
Російський президент оцінив слова Зеленського про видачу українського громадянства росіянам.

Президент Росії Володимир Путін у понеділок, 29 квітня, заявив, що сподівається домовитися з новообраним президентом України Володимиром Зеленським з питання громадянства.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ТАСС.

Кулеба прокоментував заяву Путіна щодо паспортів РФ для всіх українцівЯкби Росія хотіла врегулювати конфлікт з Україною, вона б утримувалася від ескалації, вважає Кулеба.

«Дуже добре», - оцінив глава російської держави слова Зеленського про те, що той готовий видавати українські паспорти всім росіянам.

«Це говорить про те, що ми домовимося, напевно, тому що у нас є багато спільного», - сказав Путін. Він пояснив, що має на увазі спільність російського і українського народів.

Він також порадив Зеленському у відстоюванні прав людини почати з грузин, наприклад, з Михайла Саакашвілі.

«Що стосується свобод, в цьому сенсі краще почати навіть не з Росії, не з росіян, а, припустимо, з грузин або з колишніх грузин. Наприклад, було б справедливо повернути український паспорт, людині, яка в минулому була грузином, а сьогодні вважає себе українцем, маю на увазі Саакашвілі Михайла Миколайовича», - сказав Путін.

Раніше Путін заявив, що в Росії думають над тим, щоб спростити видачу паспортів всім громадянам України, а не тільки тим, хто проживає в «ЛДНР».

У відповідь на заяву Путіна, Зеленський сказав, що Україна буде «надавати українське громадянство представникам всіх народів, які страждають від авторитарних і корумпованих режимів. В першу чергу - росіянам, які сьогодні страждають чи не найбільше».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: