Кулеба прокоментував заяву Путіна щодо паспортів РФ для всіх українців

Читать на русском
Якби Росія хотіла врегулювати конфлікт з Україною, вона б утримувалася від ескалації, вважає Кулеба.

Постійний представник України в Європейському союзі Дмитро Кулеба висловив думку, що заява президента РФ Володимира Путіна про намір спростити набуття російського громадянства для всіх громадян України свідчить про прагнення Росії подальшої ескалації.

Про це Кулеба написав у своєму Twitter, передає Слово і Діло.

«Якби РФ хотіла компромісу і врегулювати конфлікт, вона б зараз утримувалася від ескалації і залишала новому президенту України простір для дипломатичного маневру. Але РФ хоче подальшої ескалації та хаотизації України, і тому продовжує ускладнювати правила гри», – підкреслив Кулеба.

Сьогодні на прес-конференції в Пекіні Путін заявив, що в Кремлі роздумують над тим, щоб надавати громадянство в спрощеному порядку не тільки жителям окупованих територій Донецької та Луганської областей, а й усім українцям.

Червоні «прапорці» для Зеленського: що стоїть за указом Путіна про видачу паспортів жителям «Л/ДНР»Видача російських паспортів у ДНР і ЛНР – це інструмент примусу України до виконання Мінських угод.

24 квітня 2019 року Путін підписав указ, який спрощує набуття російського громадянства жителями окупованих бойовиками територій Донбасу.

У МЗС України вважають указ «юридично нікчемним» і таким, що не змінює належності жителів окупованих Росією територій Донбасу до українського громадянства.

Що приховує «паспортний» указ Путіна – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: