Супрун закликає українців вакцинуватися від сказу

Читать на русском
Партія із 15 тисяч доз вакцин для профілактики сказу відправлена в регіони України. Всього закуплено 93 тисячі доз.

Громадянам, діяльність яких пов'язана з небезпекою заразитися сказом, слід пройти вакцинацію.

Про це написала виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Зробіть профілактичне щеплення, якщо ваша робота пов'язана з ризиком зараження, зокрема, якщо ви працюєте ветеринаром, єгерем, лісником, у лабораторіях, які працюють із тваринами», - підкреслила вона.

За словами Супрун, вакцинація застосовується і в профілактичних цілях, і після укусу.

«Антирабічні вакцини застосовують для первинної імунізації людей, які були в контакті або були укушені скаженими, підозрюваними у сказі або невідомими тваринами. Також антирабічною вакциною проводять профілактичну імунізацію людям, робота яких пов'язана з ризиком зараження: співробітникам лабораторій, які працюють із вуличним вірусом сказу, ветеринарам, мисливцям, лісникам та іншим», - написала вона.

За даними в.о. міністра, партія із 15 тис. доз вакцин для профілактики сказу відправлена ​​в регіони України. Всього закуплено 93 тис. доз.

«Антирабічна вакцина, призначена для профілактики і лікування сказу в дітей та дорослих, закуплена і доставлена ​​агентством Crown Agents in Ukraine за кошти державного бюджету. Наступні партії вакцин будуть доставлені протягом року», - зазначила Супрун.

Вона підкреслила, що в 99% випадків людям вірус сказу передають собаки.

Раніше Супрун розвіяла міфи про лікувальне голодування.

Також Супрун заявила, що нервові клітини відновлюються.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: