Супрун порадила, як відволікти дітей від гаджетів

Читать на русском
Дітям до двох років краще не проводити час перед екраном або з телефоном. Для дітей старше такий час має обмежуватися 60 хвилинами.

Дітям до двох років краще не проводити час перед екраном або з телефоном. Для дітей старше такий час має обмежуватися 60 хвилинами.

Як пише «Слово і Діло», про це розповіла виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

Два роки на посаді в. о. міністра охорони здоров'я: як виконувала обіцянки СупрунСупрун все-таки запустила медичну реформу на первинній ланці, домоглась ухвалення закону про трансплантацію, але не впоралася з держзакупівлями ліків і забезпеченням пацієнтів безкоштовними ліками.

«Звичайно, буває важко утримати увагу дітей, тому батьки схильні використовувати будь-які засоби. Подивитися мультики або пограти в телефоні - мало не найпопулярніші опції. Втім, дозволяти дітям годинами грати гаджетами - не найкраща ідея. Особливо, коли мова йде про здоров'я», - пояснила Супрун.

Супрун радить як дорослим, так і дітям бути рухливими якомога більше. Розваги перед екраном у вигляді перегляду мультиків або гри на телефоні не входять до цього переліку.

«Діти фізично активних батьків більше схильні переймати цю звичку і дотримуватися її вже в дорослому житті. І навпаки. Якщо ви будете проводити багато часу, переглядаючи телевізор, існує ймовірність, що дитина благоволить цю звичку і буде менш рухливою», - попередила Супрун.

Також вона нагадала про важливість повноцінного сну: немовлята повинні мати 14-17 годин сну (у віці 0-3 місяці) або 12-16 годин (у віці 4-11 місяців). Діти у віці від 1 до 2 років - 11-14 годин гарного сну з регулярним часом на пробудження і нічний сон. Дітям від 3 років потрібно спати не менше 10-13 годин.

Менша ж тривалість сну пов'язана з високим ризиком мати зайву вагу, порушеннями емоційної регуляції і зростання. Чим менше сну, тим більша ймовірність, що дитина буде проводити час перед екраном і хотіти грати з гаджетами.

Раніше Супрун розповіла про шкоду смартфонів для людини.

Також вона розповіла, чи є користь від переходу на е-сигарети.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: