Супрун розвіяла міфи про лікувальне голодування

Читать на русском
Голодування може бути корисним, а давня практика посту в наш час отримала наукове підтвердження і Нобелівську премію з медицини.

Уляна Супрун зруйнувала міфи про чистку організму від шлаків. Їх ніхто ніколи не бачив, але вони є, написала вона в Facebook.

Вивести їх реально, вважає в. о. міністра охорони здоров'я, повідомляє «Слово і Діло».

Супрун заявила, що нервові клітини відновлюютьсяУ приклад вона навела результати нещодавнього дослідження мозку людей, які заповідали свої тіла після смерті дослідним центрам.

За її словами, голодування може бути корисним. Вона зазначила, що воно серед ряду інших факторів (можна просто обмеження калорій і фізичні навантаження) активує автофагії - дослівно, «самопоїдання». Цей процес у тілі постійний, але слабкий.

Як зазначила Супрун, автофагії допомагає знищувати мієлоїдні бляшки в нейронах при хворобі Альцгеймера.

Періоди голодування допомагають нормалізувати вагу і баланс холестерину. «Для кращого запуску автофагії голодування повинне тривати протягом 18-24 годин. Тобто для «очищення клітин від шлаків» необхідно робити розвантажувальний день або пропускати вечерю і сніданок. Можна їсти тільки в певний період дня: наприклад, з 11:00 до 18:00 - але не постійно!

Іншими шляхами «обмеження калорій» є підхід, коли ми харчуємося, як зазвичай, але влаштовуємо дні дуже обмеженого споживання їжі. Популярний варіант 5х2, коли ми п'ять днів їмо, як завжди, і два дні споживаємо не більш ніж 500-600 ккал», - пояснила в. о. голови МОЗ.

Вона попередила, що до інтервального голодування є протипоказання: цього не можна робити людям, які «заїдають стрес»; не варто відразу голодувати і тренуватися; не варто голодувати вагітним жінкам; взагалі несумісні діабет 2 типу та голодування.

Супрун порадила привчати організм до регулярних постів, якщо немає протипоказань, дотримуватися режиму харчування й відмовитися від перекусів і солодощів.

Раніше Супрун розповіла, якими напоями знімати стрес після виборів. Вона порадила віддати перевагу чаю, особливо трав'яному.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: