Розкрадання землі: суд відпустив академіка НААН

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для обрання запобіжного заходу у вигляді застави для колишнього головного вченого секретаря академії.

Суд відпустив під особисте зобов'язання академіка Національної академії аграрних наук України Світлану Ковтун, якій детективи НАБУ і прокурори САП повідомили про підозру в розкраданні землі під Києвом у Гатному.

Таке рішення 27 березня ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Анастасія Андронова просила суд обрати Ковтун запобіжний захід у вигляді застави. Проте слідчий суддя вирішив відпустити підозрювану під особисте зобов'язання. Також на засіданні захист просив відпустити її на поруки на підставі заяв поручителів.

Як встановили детективи, службові особи НААН та її структурних підрозділів, Головного управління Держземагенства в Київській області та Служби безпеки України, у період з вересня 2013 року по вересень 2014 року умисно, з корисливих мотивів, шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинили заволодіння 138 земельними ділянками загальною площею 13,2564 га, розміщеними на території Гатненської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області. Вказані землі, як вказує САП, були сформовані внаслідок вилучення 15,12 га особливо цінної землі ДП ДГ «Чабани», ринкова вартість яких на момент переходу у приватну власність становила майже 42,5 млн гривень.

Крім того, службовці мали намір заволодіти ще 6 земельними ділянками загальною площею 0,581 га, ринкова вартість яких на момент формування становила 1,43 млн грн.

Нагадаємо, суд відпустив на поруки підозрюваного організатора в цій справі. Також суд відпустив під особисте зобов'язання екс-співробітника Інституту землеробства і екс-чиновника Держземагентства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: