Суд відпустив на поруки підозрювану віце-президента НААН

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив відпустити підозрювану у справі заволодіння землею під Києвом заступника керівника аграрної академії.
Ануш Балянфото: «Слово і Діло»

Суд відпустив на поруки віце-президента Національної аграрної академії наук України Ануш Балян, яку підозрюють у причетності до заволодіння 13,25 га землі під Києвом.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив Національного антикорупційного бюро і прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Анастасія Андронова просили суд обрати Балян запобіжний захід у вигляді застави.

Прокурор також просила суд покласти на Балян обов‘язки передбачені КПК, оскільки існують ризики перешкоджання слідству. На її думку, віце-президент НААН може незаконно впливати на свідків у справі; спотворити, знищити або приховати речі, які мають значення для слідства; переховуватися від правоохоронців, а також перешкоджати іншим чином.

Крім того, на засіданні просили відпустити Балян на поруки, в тому числі народний депутат Бриченко.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру віце-президенту НААН Ануш Балян і Камінському. Пізніше, в прокуратурі розповіли подробиці цієї справи щодо посадових осіб НААН. А в НАБУ опублікували схему заволодіння землею під Києвом. Також нещодавно правоохоронці повідомили про підозру ще двом особам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: