Суд залишив заарештованим вилучене майно у справі зловживань у МВС

Читать на русском
Апеляційний суд столиці не побачив підстав для зняття арешту з майна, яке вилучили працівники Генпрокуратури в офісі комерційної фірми.
Київський апеляційний суд

Суд залишив заарештованим майно, яке вилучили в офісі компанії «Беніш ДЖІ ПІ ЕС» у справі Генеральної прокуратури щодо можливих зловживань посадовців Міністерства внутрішніх справ.

Таке рішення 3 квітня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги директора компанії та інших осіб, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, у 2017 році Генпрокуратура проводила близько 40 обшуків, у тому числі в офісі компанії «Беніш ДЖІ ПІ ЕС». Вказані слідчі дії проводилися у межах кримінального провадження за фактами заволодіння в 2012-2014 роках комерційним підприємством держкоштами в особливо великих розмірах при закупівлі обладнання, програмного забезпечення та його подальшого обслуговування, а також зловживання службовим становищем посадовими особами МВС України. Пізніше, цю справа передали до Національного антикорупційного бюро.

Так, на вилучене у «Беніш ДЖІ ПІ ЕС» майно наклали арешт, зокрема, низку ноутбуків, жорстких дисків, флешки, телефони, планшети, диски та інше. У зв'язку з цим представники компанії подали апеляційну скаргу на арешт майна. Однак Київський апеляційний суд відмовив у її задоволенні.

Нагадаємо, САП передала справу агрохолдингу «Мрія» до поліції. Також прокуратура передала до НАБУ справу франківського начальника «Укравтодору. Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко забрав у НАБУ справу ВіЕйБі банку і передав до поліції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: