САП передала справу про брехню в декларації поліцейського до ДБР

Читать на русском
Держбюро розслідувань проводитиме слідство у справі про брехню в декларації столичного поліцейського.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала кримінальне провадження за підозрою заступника начальника відділу Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Києві Михайла Швалюка в недостовірному декларуванні до Державного бюро розслідувань.

Таку постанову виніс начальник третього відділу прокурорів САП Василь Кричун ще 6 лютого, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Швалюка підозрюють у тому, що він не зазначив у декларації інформацію про нараховані банком відсотки в сумі 12,84 тис. грн та дохід від продажу автомобіля в сумі 35 тис. грн. Також поліцейський незадекларував готівкові кошти у сумі 104,5 тис. доларів, 610 євро, 1000 гривень, які були знайдені та вилучені у нього під час обшуку правоохоронними органами та на які судом накладено арешт.

У зв'язку з передачею справи до Держбюро розслідувань слідчий відомства просив суд продовжити розслідування цієї справи до 29 квітня. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, раніше заступника начальника начальника відділу поліції Швалюка підозрювали і в незаконному збагаченні. Проте Конституційний суд визнав статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення неконституційною. В зв'язку з цим справу в частині ймовірного збагачення Швалюка закрили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: