Прокуратура передала НАБУ справу франківського керівника «Укравтодору»

Читать на русском
Поліцейські і прокурори вирішили передати справу франківського заступника голови Укравтодору до детективів Національного бюро.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)

Прокуратура Івано-Франківської області передала до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за підозрою першого заступника начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Любомира Семаніва в розтраті понад 105 мільйонів гривень.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного сууд міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

В цій ухвалі детектив НАБУ і керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький просив суд продовжити слідство до 21 червня. За даними слідства, Семанів упродовж 2016-2018 років зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом завищення цін на матеріальні ресурси, розтратив в інтересах ТОВ «ПБС» державні кошти, виділені на проведення поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Н-10 Стрий-Мамлига, в сумі 105,24 млн грн.

Як відомо, між «Укравтодором» і фірмою «ПБС» укладено договір на поточний середній ремонт автомобільної дороги Стрий-Мамалига вартістю 717,7 млн грн у результаті тендеру. Однак, як встановили експерти, вартість будівельних матеріалів була завищена на 105 млн грн.

4 січня Семаніву повідомили про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (розтрата майна).

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко забрав у НАБУ справу ВіЕйБі банку і передав в поліцію. Раніше САП передала справу про брехню в декларації поліцейського до Державного бюро розслідувань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: