Угорщина привітала Зеленського з перемогою на виборах

Читать на русском
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан привітав лідера президентської гонки на виборах в Україні Володимира Зеленського з перемогою.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан привітав лідера президентської гонки на виборах в Україні Володимира Зеленського з перемогою.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба уряду Угорщини.

Зеленський перемагає на виборах: хто вже привітав майбутнього президента УкраїниВолодимира Зеленського ще офіційно не назвали переможцем на президентських виборах, але результати очевидні. Світові лідери вже почали надсилати привітання.

Він повідомив, що уряд Угорщини буде продовжувати працювати над розвитком українсько-угорських відносин.

Зазначимо, станом на 11:20, ЦВК опрацював 99,93% протоколів. Лідирує Володимир Зеленський. У нього 73,23% голосів. За Петра Порошенка проголосували 24,45% виборців.

З перемогою Зеленського привітали вже посли країн G7, президент Білорусі Олександр Лукашенко, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент США Дональд Трамп, канцлер Німеччини Ангера Меркель, президент Франції Еммануель Макрон.

Своєю чергою, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що вітати Зеленського з перемогою і говорити про можливість спільної роботи поки рано. Однак, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що бачить шанс на поліпшення відносин між РФ і Україною при її новому керівництві.

Нагадаємо, депутат Європарламенту від Німеччини з фракції Європейської народної партії Міхаель Галер заявив, що кандидат, який набрав більше голосів, Володимир Зеленський кинув виклик пострадянським структурам і особливо президенту РФ Володимиру Путіну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: