Держдепартамент чекає початку роботи із Зеленським

Читать на русском
Відомство привітало обраного президента з перемогою і схвалило попередній звіт ОБСЄ щодо виборів в Україні.

Вашингтон готовий надавати підтримку Володимиру Зеленському, який переміг у другому турі президентських виборів в Україні.

Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США, поширеній у понеділок, 22 квітня, передає «Слово і Діло».

Зеленський перемагає на виборах: хто вже привітав майбутнього президента УкраїниВолодимира Зеленського ще офіційно не назвали переможцем на президентських виборах, але результати очевидні. Світові лідери вже почали надсилати привітання.

«Сполучені Штати вітають обраного президента Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах в Україні. Ми також вітаємо українців із проведенням виборів, які показують життєздатність демократії через п'ять років після революції 2014 року і через п'ять років після неослабної російської агресії», - відзначили в Держдепі.

У заяві підкреслюється, що Держдепартамент очікує роботи з обраним президентом, спрямованої на досягнення мети - «безпечної, процвітаючої, демократичної і вільної України».

«США продовжують виступати в підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в межах визнаних на міжнародному рівні кордонів. І ми будемо продовжувати підтримувати Україну тоді, як вона приступає до важливих реформ», - вказали у відомстві.

Також у Держдепі схвалили висновки попередньої доповіді ОБСЄ щодо минулих виборів, у якій сказано, що вони були «мирні, конкурентні, а їх результат показує волю народу».

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. За підсумками обробки 99% протоколів перемагає кандидат на посаду глави держави Володимир Зеленський, за якого проголосували 73,21% виборців.

Серед перших Зеленського привітали з перемогою посольство США в Україні та американський лідер Дональд Трамп.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: