Стало відомо, про що Зеленський говорив із Макроном

Читать на русском
Лідер Франції і майбутній президент України домовилися зміцнити двосторонні відносини між країнами.

Президент Франції Емманюель Макрон і лідер президентських перегонів в Україні Володимир Зеленський домовилися посилити двосторонній діалог між країнами, включаючи взаємні візити.

Як пише «Слово і Діло», про це розповіли в адміністрації президента Франції за результатами проведеної напередодні телефонної розмови Макрона із Зеленським, повідомляє в понеділок, 22 квітня, Укрінформ.

Посли G7 привітали Зеленського з перемогоюПосли країн Великої сімки привітали Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України і висловили надію на тісну співпрацю з ним та його адміністрацією.

«Президент Республіки і монсеньйор Зеленський домовилися, відразу після передачі влади в Україні, про зміцнення двосторонніх відносин, включаючи можливість візитів в обидві країни», - повідомили в офісі французького лідера.

Макрон також високо оцінив демократичні процеси в Україні, які показала виборча кампанія і два тури президентських виборів.

«Президент Республіки знову підтвердив підтримку з боку Франції продовженню реформ в Україні, боротьби з корупцією і зміцнення верховенства права», - заявили в Макрона.

Французький лідер зазначив свою тверду прихильність повному відновленню суверенітету і територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів і ефективній імплементації Мінських домовленостей.

У зв'язку з цим Макрон висловив прагнення Франції продовжувати разом з Німеччиною докладати зусиль у врегулюванні конфлікту в «нормандському форматі».

Раніше з'ясувалися подробиці розмови Зеленського з Трампом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: