У Кремлі не стали вітати Зеленського й засумнівалися в його легітимності

Читать на русском
Кремль із повагою ставиться до вибору українського народу. У Москві судитимуть про нового президента України за його справами.

Кремль із повагою ставиться до вибору українського народу. У Москві судитимуть про нового президента України за його справами.

Про це заявив у понеділок, 22 квітня, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС, пише «Слово і Діло».

Україна обрала президента. Чому Зеленський?В Україні 21 квітня відбувся другий тур президентських виборів. За даними екзит-полів та обробки більш ніж 90 відсотків протоколів, із великим відривом лідирує Володимир Зеленський.

«Судити можна буде лише за конкретними справами», – зазначив він.

Водночас він заявив про проблеми із легітимністю виборів.

«У Москві з повагою ставляться до вибору українського народу, тим більше, що цей вибір дуже очевидний. Разом із тим, легітимність цих виборів загалом була поставлена ​​під сумнів, коли не було надано можливості голосувати 3 млн громадянам України, які живуть в РФ», - заявив Пєсков.

Він також зазначив, що в Кремлі вважають передчасними розмови про привітання президентом РФ Володимиром Путіним Зеленського, а також про їх спільну роботу. Крім того, Пєсков повідомив, що Путін не дивився дебатів кандидатів у президенти, які відбулися 19 квітня на НСК «Олімпійський».

«Але запис йому був переданий, а далі я вже не знаю, чи встиг він подивитися цей запис, чи ні», - розповів прес-секретар президента РФ.

Як повідомлялося, Зеленського з перемогою вже привітали низка світових лідерів. Одним із перших його привітав президент США Дональд Трамп.

Також Зеленського з перемогою привітав президент Франції Еммануель Макрон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: