Справа АМПУ: фірма програла позов до Антимонопольного комітету

Читать на русском
Верховний суд не побачив підстав для скасування рішень перших двох інстанцій щодо позову фірми до Антимонопольного комітету.

Верховний суд відмовив фірмі «Іріда» в оскарженні рішень судів перших двох інстанцій про відмову в позові до Антимонопольного комітету України про скасування штрафу та рішення про порушення законодавства.

Таке рішення 16 квітня ухвалила колегія суддів Касаційного господарського суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 2 листопада 2017 року АМКУ оштрафував фірму «Іріда» на 1,46 мільйона гривень і визнав, що компанія вчинила порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції». В зв'язку з цим фірма подала позов до комітету, в якому просила скасувати це рішення АМКУ. Проте Господарський суд міста Києва відмовив у позові повністю, а Північний апеляційний госпсуд залишив це рішення чинним.

Після чого компанія «Іріда» подала касаційну скаргу на ці рішення, але Верховний суд залишив її без задоволення. Судді встановили, що фірма причетна до спотворення результатів торгів через узгодження поведінки конкурсантами, факти чого викладені в рішенні АМКУ.

Нагадаємо, суд призначив до розгляду справу Адміністрації морських портів. Також суд залишив під арештом рахунку фірми «Техморгідрострой». Раніше суд залишив під арештом вилучені в АМПУ речі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: