Справа АМПУ: фірма-фігурант намагалася скасувати аудит держпідприємства

Читать на русском
Окружний адмінсуд столиці не побачив підстав для скасування довідки аудиту в справі Адміністрації морпортів України.

Суд відмовив у задоволенні позову ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» про скасування довідки Державної фінансової інспекції за результатами перевірки дотримання Адміністрацією морських портів України вимог законодавства у сфері державних закупівель.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Окружного адміністративного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У зазначеній довідці аналізувалися зокрема закупівлі послуг АМПУ щодо днопоглиблення в портах у ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв», які є предметом розслідування детективів Національного антикорупційного бюро про розкрадання 247,9 мільйона гривень. Позивач просив Окружний адмінсуд Києва визнати неправомірними дії посадових осіб фінінспекції з відображення у довідці помилкових висновків щодо «Техморгідрострой Миколаїв» і скасувати цю довідку.

НАБУ залучили як третю особу в зазначеному позові. Представник Національного бюро відзначав, що один із контрактів АМПУ, який вказується у довідці, був оскаржений НАБУ в Господарському суді Києва. За результатами розгляду контракт на загальну суму в 712 млн грн Госпсуд визнав 18 липня недійсним. При цьому в позові НАБУ посилається на зазначену довідку фінінспекції. Оскаржувана «Техморгідрострой Миколаїв» довідка детективами НАБУ була долучена до матеріалів кримінального провадження, й вона є доказом.

Вивчивши матеріали, колегія суддів ухвалила рішення відмовити в задоволенні позову. Судом встановлено, що посадові особи фінінспекції діяли правомірно при складені довідки. Вказаний документ був складений працівником фінінспекції за зверненням Служби безпеки України про долучення його як фахівця в кримінальному провадженні. Вказана справа потім була передана до НАБУ. До того ж довідка містить лише узагальнений опис виявлених перевіркою порушень законодавства. При цьому висновки інспекції в довідці є лише відображенням дій фінінспекції та їхньої особистої думки, що не викликає жодних наслідків у «Техморгідрострой Миколаїв». Таким чином, оскаржувана довідка є лише носієм інформації.

Нагадаємо, «Техморгідрострой Миколаїв» оскаржив визнання Госпсудом Києва недійсним договору з АМПУ на 712 млн грн. Раніше САП вручила сімом підозрюваним обвинувачення у справі АМПУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: