Суд залишив під арештом вилучені в АМПУ речі

Читать на русском
Суд відмовив філії Адміністрації морпортів України у скасуванні арешт ряду техніки, вилученої в одній із справ.

Суд залишив під арештом техніку, вилучену в Южненській філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Віталій Українець, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Служба безпеки України розслідувала кримінальне провадження за фактом можливої розтрати коштів АМПУ, Одеського морського торгового порту. Також в ході слідства в цій справі були встановлені факти заволодіння коштами АМПУ шляхом проведення послуг з днопоглиблення в портах за завищеними цінами. Так, СБУ проводила обшуки в Южненській філії АМПУ і вилучила жорсткі диски, блокнот Apple Mac A1419; ноутбук Dell Inspiron 15 і два iPhone 6S. Вилучене рішенням суду заарештовано, а також визнано слідчим речовими доказами.

Пізніше, зазначена справа була передана до НАБУ. Деякі матеріали були виділені детективами в окреме провадження і в ньому вже завершили досудове розслідування щодо 7 підозрюваних. Водночас, розслідування в старому справі ще триває. У зв'язку з цим, суд залишив під арештом вилучене майно.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила звинувачення 7 підозрюваним у справі АМПУ. Також у НАБУ назвали організатора схеми розкрадання коштів АМПУ. Пізніше, суд заочно його заарештував.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: