Туск виступив за цивілізоване вирішення питань, пов'язаних із Brexit

Читать на русском
Дональд Туск виступив проти того, щоб ставитися до Великої Британії як до країни-члена ЄС другої категорії.

Відстрочка Brexit дозволить Великій Британії взяти участь у виборах до Європарламенту, які відбудуться 23 - 26 травня.

Про це у вівторок, 16 квітня, на сесії Європейського парламенту в Страсбурзі сказав президент Європейської Ради Дональд Туск, повідомляється на його сайті, передає «Слово і Діло».

Британія скасувала оперативний план на випадок жорсткого BrexitКраїна домовилася про чергову відстрочку дати виходу з ЄС, у зв'язку з чим план екстрених дій, на який вже витрачено два мільярди доларів, скасований.

Один із наслідків такого рішення - це те, що Велика Британія проведе європейські вибори в наступному місяці. Ми повинні підійти до цього серйозно, оскільки британські члени Європарламенту перебуватимуть там протягом декількох місяців, а можливо, і довше. Вони будуть повноправними членами Європейського парламенту, з усіма правами та обов'язками, - заявив Туск.

Він підкреслив, що рішуче виступає проти того, щоб ставитися до Великої Британії в цей період як до країни-члену «другої категорії».

За словами Туска, зараз по обидва боки Ла-Маншу відчувається втома від Brexit, однак не можна через це кидати процес напризволяще.

«Навпаки, ЄС і Велика Британія повинні цивілізовано вирішувати питання, пов'язані з Brexit, оскільки те, що трапиться, буде стосуватися загальної долі ЄС і Великої Британії, які прагнуть залишатися друзями і близькими партнерами в майбутньому», - зазначив президент Європейської Ради.

Раніше стало відомо, що Велика Британія почала підготовку до виборів у Європарламент. Приміщення міських рад та школи по всій країні вже заброньовані як виборчі центри. Також розміщуються замовлення на виготовлення десятків мільйонів бюлетенів.

Також повідомлялося, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей просила владу ЄС про відстрочку Brexit до 30 червня. Своєю чергою, Європейська Рада розглядає можливість відстрочки на рік, яка може бути скорочена в разі потреби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: