Поліція переходить на посилений режим роботи перед другим туром виборів

Читать на русском
Голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що правоохоронці мають враховувати проблемні моменти, які виникали під час першого етапу голосування, і не допустити їх.

Національна поліція України в четвер, 18 квітня, перейде на посилений режим роботи перед другим туром президентських виборів.

Про це повідомляє департамент комунікації відомства, пише «Слово і Діло» в середу, 17 квітня.

Голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що правоохоронці мають враховувати проблемні моменти, які виникали під час першого етапу голосування, і не допустити їх.

«Кожен повинен відповідально ставитися до виконання своїх завдань. Уже завтра переходимо на посилений режим несення служби. Хочу, щоб усі пам'ятали, що взаємодія з представниками громадської організації «Опора» є одним із найважливіших компонентів демократичних виборів», - підкреслив Князєв.

Всього до забезпечення правопорядку і безпеки під час другого туру виборів планується залучити майже 72,4 тис. поліцейських. За словами заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича, для охорони окружних і дільничних виборчих комісій буде задіяно трохи більше 50 тис. поліцейських, до забезпечення правопорядку на вулицях - майже 11 тис. правоохоронців.

Як повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, з 1 квітня по сьогодні поліцейські зареєстрували 976 заяв та повідомлень, пов'язаних із виборчим процесом. Трохи більше ніж за два тижні було відкрито 66 кримінальних проваджень.

«Всього ж з початку проведення передвиборної кампанії - з грудня 2018 року - до поліції надійшло 8800 повідомлень про порушення. Відкрито 378 кримінальних проваджень та складено 763 протоколи», - додав Яровий.

Раніше в МВС розповіли про план евакуації зі стадіону під час дебатів в разі отримання повідомлення про мінування.

Нагадаємо, нацполіція посилила охорону Зеленського перед другим туром.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: