Нардепа БПП викликали до поліції через підкуп виборців

Читать на русском
До слідчого відділу Чернігівського управління поліції викликали на 15 квітня народного депутата у справі про підкуп виборців.

До слідчого відділу Чернігівського управління поліції викликали на 15 квітня народного депутата у справі про підкуп виборців.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба поліції Чернігівської області.

Чи є взаємозв’язок між відповідальністю голів ОДА та підтримкою президента в регіонах на виборахНайкраще живеться в центральних областях України, хоча найбільшу підтримку чинний президент отримав на заході країни, а найбільш відповідальні голови ОДА взагалі – з інших регіонів.

Зазначається, що поліція задокументувала черговий факт підкупу виборців в одному з приміщень народного депутата України у Чернігові.

За даними правоохоронців, громадяни протягом виборчої кампанії неодноразово викликали поліцію для припинення злочинів саме в цьому офісі.

У правоохоронному відомстві зазначили, що участь в сумнівних схемах скупки голосів згідно зі статтею 160 Кримінального кодексу України передбачає покарання як для скупників голосів, так і для тих, хто готовий свій голос продати. Першим загрожує до 7 років ув'язнення, другим - обмеження волі на строк до 2 років.

Кого саме з нардепів викликали на допит у поліції не повідомили.

Разом з тим, за даними «Інтерфакс-Україна», мова йде про народного депутата від фракції «Блок Петра Порошенко» Сергія Березенка, який 26 липня 2015 переміг на довиборах до Верховної Ради України 8-го скликання на 205 одномандатному мажоритарному виборчому окрузі в Чернігові.

Раніше міністр Арсен Аваков заявив, що допускає, що Петра Порошенка після завершення каденції його президентства можуть викликати на допит щодо корупційних справ, про які пишуть ЗМІ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: