Поліція відкрила провадження за ролик про Зеленського та вантажівку

Читать на русском
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розповсюдження відеоролика, в якому одного з кандидатів в президенти нібито збиває вантажівка.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розповсюдження відеоролика, в якому одного з кандидатів в президенти нібито збиває вантажівка.

Про це в четвер, 11 квітня, повідомляє прес-служба Нацполіції, пише «Слово і Діло».

Медицина та освіта: що обіцяють Порошенко та ЗеленськийПетро Порошенко обіцяє завершити впровадження медичної реформи, а Володимир Зеленський обіцяє зробити професії лікаря й учителя престижними.

Відзначається, що правоохоронці за власною ініціативою почали кримінальне провадження після моніторингу соцмереж. Також поліцейські виявили в соцмережах заяву штабу цього кандидата, в якому говориться, що йому рекомендують посилити персональну охорону через можливу загрозу життю після появи ролика.

Поліція перевіряє обставини появи ролика і людей, причетних до його появи і розповсюдження. Також правоохоронці готують запит до адміністрації соцмереж про видалення ролика.

«Наразі триває перевірка, в рамках якої поліція з’ясовує обставини появи цього відео та осіб, причетних до його замовлення, виготовлення та розповсюдження. Також готується офіційний запит до представників адміністрації соцмереж, які поширили це відео, – з метою його видалення. Зважаючи на вищевикладене, за даним фактом Головним слідчим управлінням Нацполіції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України – погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча», - повідомили в Нацполіції.

Раніше в Зеленського остаточно роз'яснили позицію щодо дебатів.

Також нагадаємо, Зеленський проведе переговори з Макроном в один день із Порошенком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: