Справа ЮУАЕС: суд відмовився розглядати скаргу САП на відвід прокурора

Читать на русском
Апеляційний суд столиці не побачив підстав розглядати апеляцію Антикорупційної прокуратури на відвід правоохоронців від справи ЮУАЕС.
Київський апеляційний суд

Апеляційну скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на відвід прокурора і детектива від кримінального провадження про заволодіння коштами Южно-Української АЕС на тендерах відмовилися розглядати.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін відвів від справи ЮУАЕС прокурора САП Сергія Козачину і детектива Національного антикорупційного бюро В'ячеслава Халявку. Водночас попри відсторонення Сеніна від здійснення правосуддя, він оголосив повне рішення щодо відводу правоохоронців.

У зв'язку з цим САП подала скаргу на вказане рішення. Однак, вивчивши апеляцію, судді відмовили у відкритті провадження за нею. Вони встановили, що вказана ухвала не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, що, відповідно до вимог ч. 4 ст. 399 КПК України є підставою для відмови у відкритті провадження за цією апеляційною скаргою.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки підозрюваному у справі Южно-Української АЕС. Раніше інший підозрюваний залишився без обов'язків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: