Злітну смугу Одеського аеропорту добудують до кінця року

Читать на русском
Злітно-посадкову смугу міжнародного аеропорту «Одеса» довжиною 2800 метрів буде збудовано і оснащено відповідною технікою до кінця 2019 року.

Злітно-посадкову смугу міжнародного аеропорту «Одеса» довжиною 2800 метрів буде збудовано і оснащено відповідною технікою до кінця 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це розповіла виконувач генерального директора комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Одеса» Ольга Макогонюк, відповідаючи на депутатський запит, передає «Укрінформ».

Що голови ОДА пообіцяли виконати в 2019 роціВідкрити нові басейни, довести до ладу дороги, розібратися з переробкою сміття та побудувати сонячні електростанції планують у наступному році очільники областей.

Передбачений проектом комплект обладнання для ЗПС закуплено, і його розпочнуть встановлювати, як тільки буде суха погода.

За її словами, обсяги капіталовкладень у проект складають «орієнтовно 500-600 мільйонів гривень».

Будівельники вже проклали більшу половину ЗПС - півтори тисячі метрів із запланованих 2800 метрів. Зараз тривають бетонні та земляні роботи.

Фахівці компанії «Автомагістраль-Південь» вважають, що злітно-посадкова смуга Одеського аеропорту буде навіть міцнішою, ніж та, яку спорудили в Стамбулі. Оскільки в турецькому аеропорту ставку зробили на швидкість будівництва з використанням асфальтобетону, а одеським проектом передбачене покриття смуги більш довговічного типу – бетонне.

Нагадаємо, 18 липня 2018 року на будівництво ЗПС міжнародного аеропорту «Одеса» уряд спрямував 253 мільйони гривень. Введення в експлуатацію нової ЗПС дозволить приймати більш важкі типи повітряних суден, включаючи Boeing-767, що сприятиме збільшенню пасажиропотоку вдвічі.

«Слово і Діло» писало, що Омелян провалив обіцянку про те, що злітна смуга аеропорту «Одеса» буде добудована до кінця 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: