Що голови ОДА пообіцяли виконати в 2019 році

Читать на русском

Після підбиття підсумків року, що минає, всі, в тому числі політики та чиновники, починають зводити планувати на майбутній рік. Сьогодні ми пропонуємо подивитися, які наміри й зобов'язання взяли на себе голови обласних державних адміністрацій і що вони збираються реалізувати в 2019 році.

Зважаючи на те, що у Львові досі не вирішена проблема вивезення та переробки сміття, обіцянка голови Львівської ОДА Олега Синютки, яку він дав півтора року тому, що в 2019 році буде введено в експлуатацію комплекс по переробці твердих побутових відходів є досить актуальною.

Нагадаємо, в червні минулого року Львівська міська рада передала повноваження на вивезення та захоронення ТПВ зі Львова на 2 роки обласній адміністрації (до 30 червня 2019 року).

Олег СинюткаНародний депутат України
Синютка пообіцяв ввести в експлуатацію комплекс по переробці ТПВ у 2019 роціСказано 22 червня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Але у відповіді Львівської ОДА на наш запит стосовно реалізації задуманого, мова про здачу в експлуатацію комплексу по переробці ТПВ не йшла. ОДА запропонувала рішення сміттєвої проблеми міста в п’ять етапів. До середини липня 2017 року обласна влада взялася очистити Львів від сміття. Упродовж наступних трьох місяців – зменшити кількість відходів, які вивозять на територію Львівщини і перейти до системної безперебійної організації вивозу ТПВ.

На третьому етапі, планувалося відновити збір та сортування відходів щоб зменшити їхню кількість на полігонах. На четвертому етапі у 2018 році планувалося перейти до системної переробки і утилізації ТПВ, в тому числі, виготовляючи зі сміття альтернативне паливо. На завершальному п’ятому етапі у 2019-му році будівництво сміттєпереробного комплексу має тільки розпочатись.

Амбітні плани на наступні два роки має голова Харківської ОДА Юлія Світлична, яка запевнила, що до 2020 року в усіх обласних лікарнях будуть проведені ремонти. Також вона планує у 2019 році для обласної дитячої лікарні закупити нове обладнання.

«У цьому році реконструкцію завершимо і будемо залучати можливості обласного бюджету, щоб в новому році закупити нове обладнання. Так будемо працювати по кожній установі охорони здоров'я», – сказала вона під час відвідин обласної дитячої лікарні в Харкові, інспектуючи проведення ремонту у закладі.

Юлія СвітличнаНародний депутат України
Світлична обіцяє, що до 2020 року в усіх обласних лікарнях будуть проведені ремонтиСказано 17 грудня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Багато планів на 2019 рік має й голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. Зокрема, він пообіцяв, що буде проведено зариблення середнього ділянки Дніпра. Також він має намір у наступному році відкрити новий 25-ти метровий басейн в Слобожанському ОТГ, де поруч знаходиться дитячий садок та школа.

Ще очільник області намітив побудувати сонячну електростанцію у Софіївському районі Дніпропетровської області. Нагадаємо, у березні цього року у Підгородному почала працювати сонячна електростанція «Солар Парк Підгородне», яка забезпечує світлом 27 тис. домогосподарств. Мало розпочатись будівництво нових сонячних електростанцій в Широківському, Криворізькому та Софіївському районах.

Під час відзначення Дня фізичної культури та спорту 7 вересня 2018 року голова Тернопільської ОДА Степан Барна заявив, що у 2019 році щонайменше 10% фонду регіонального розвитку буде спрямовано на реалізацію проектів спортивної інфраструктури.

«Гарантую, що щонайменше 10 відсотків від фонду регіонального розвитку буде спрямовано в наступному році на реалізацію проектів спортивної інфраструктури», - заявив він.

Валентин РезніченкоГолова Дніпропетровської обласної державної адміністрації
Резніченко обіцяє, що в 2019 році в Слобожанському ОТГ буде відкрито 25-ти метровий басейнСказано 3 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Наприкінці осені голова Одеської ОДА Максим Степанов на засіданні ради регіонального розвитку повідомив про намір запустити в роботу відділення невідкладної екстреної допомоги за аналогією з західною концепцією «emergency room». Він запевнив, що відділення почнуть працювати по всій території області вже у 2019 році.

Голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль заявив, що з наступного року планується ввести в експлуатацію новий сучасний пасажирський термінал, який зараз будується в міжнародному аеропорті «Запоріжжя».

У Полтавській області навесні має бути завершена ділянки траси Київ — Харків. Таке зобов’язання взяв на себе голова Полтавської ОДА Валерій Головко. Він зазначив, що ремонт робитиметься добротно: «Тут буде укріплене земельне полотно та 3 шари асфальтобетону. Також буде георешітка, щоб полотно не просідало».

Певну суму на підтримку Миколаївського слідчого ізолятору планує виділити з бюджету області 2019 року голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко. Він не уточнив, про яку саме суму йдеться, але проблема місцевого СІЗО, як бачимо, не байдужа очільнику області.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми досліджували, чи стали краще виконувати обіцянки голови ОДА в 2018 році.

Також ми писали, які політсили представляють владу в районах нелегального видобутку граніту в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: