Омелян провалив обіцянку про те, що злітна смуга аеропорту «Одеса» буде добудована до кінця 2018 року

Читать на русском
Злітну смугу в одеському аеропорту не встигнуть добудувати до кінця 2018 року, як це обіцяв Володимир Омелян.
Володимир ОмелянСлово і Діло

Міністр інфраструктури Володимир Омелян провалив обіцянку про ет, що злітна смуга Одеського аеропорту буде добудована до кінця грудня 2018 року.

Таку обіцянку він дав 14 травня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Це перший рік, коли ми почали будувати нове. Цього року ми вже запустили будівництво летовища в Одесі. Фізичні роботи, які розпочалися наприкінці минулого року, хоча, насправді, весною цього року ми плануємо завершити до кінця грудня 2018 року. Тобто злітна смуга буде готова. Далі вже питання аеронавігаційного обладнання, оснащення й усього, що пов’язано з функціонуванням летовища. Це займе, за скромними оцінками, ще десь півроку часу, може, трошки довше», – заявив міністр журналістам під час візити до Дніпра.

Передбачається, що нова злітно-посадкова смуга одеського аеропорту матиме 2800 м довжини і 60 м ширини. Після завершення її будівництва одеський аеропорт зможе приймати повітряні судна типу Вoeing-757 і 767, а також інші літаки місткістю до 300 пасажирів.

У липні 2018 року уряд виділив 253 мільйони гривень на будівництво злітно-посадкової смуги в МА «Одеса».

Станом на 5 листопада 2018 року, за інформацією місцевих ЗМІ, в аеропорту поклали 800 м верхнього шару бетонного покриття нової злітно-посадкової смуги.

Як повідомили в компанії «Автомагістраль-Південь», яка будує нову злітну смугу в Одесі, в зв’язку зі стислими термінами будівництва аеродромного комплексу, роботи на льотних полях виконуватимуться і в зимовий, і у весняно-літній період (мається на увазі вже 2019 рік).

«Клімат Одеси помірний, люті морози бувають лише декілька тижнів за сезон. Решту часу ми можемо присвятити земляним роботам, адже це левова частка будівництва ЗПС», – уточнив начальник дільниці компанії «Автомагістраль-Південь» Сергій Гарбуз.

Отже, очевидно, що будівництво злітної смуги на одеському летовищі триватиме ще довго, й не завершиться в 2018 році. Тому обіцянка Омеляна отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Омелян дав 163 обіцянки, з яких 34 виконав, а 27 – провалив.

Нагадаємо, ми писали, що ремонт автотраси Одеса – Рені не завершать цього року, як обіцяли Омелян і Кістіон.

Як працюють міністри Гройсмана, можна почитати в нашому дайджесті обіцянок Кабміну з 31 жовтня до 4 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: