У Зеленського розповіли про перші 10 рішень і призначення

Читать на русском
Зеленський планує запросити Великобританію та США до участі в переговорах у нормандському форматі в разі обрання главою держави.
Фото «Слово і Діло».

Кандидат у президенти Володимир Зеленський планує запросити Великобританію та США до участі в переговорах у нормандському форматі в разі обрання главою держави.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише LIGA.net, кореспондент якої поговорив про перші десять рішень Зеленського як президента з ідеологом його передвиборної кампанії Русланом Стефанчуком та експертом штабу з економічних питань Данилом Гетманцевим.

«Висновок після зустрічі: ідей багато, але про них не хочуть детально розповідати або вони ще не фіналізовані», – зазначає видання.

10 перших рішень викладено так:

  1. Запросить Великобританію і США в нормандський формат. Команда Зеленського готує візити до канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона і президента США Дональда Трампа. Зеленський готовий до прямих переговорів із Росією за участю міжнародних партнерів, а з бойовиками «ЛНР» і «ДНР» переговорів не буде. Також він збирається вивести з переговорного процесу Віктора Медведчука.

  2. Усуне «конкуренцію» між Міноборони і Генштабом.

  3. Призначить чесних суддів Вищого антикорупційного суду. Зеленський довіряє результатам конкурсу, проведеного за участю міжнародних експертів.

  4. Запропонує Верховній раді ухвалити закон про медіацію. Зеленський вважає, що у людини повинен бути вибір: йти в суд чи використати альтернативний спосіб вирішення спору.

  5. Внесе у Раду економічний блок законопроектів - 5%-ва податкова амністія з 2020 року, податок на виведений капітал і Служба фінансових розслідувань, міжнародний обмін податковою інформацією.

  6. Внесе кандидатури голів Міноборони, МЗС, СБУ та ГПУ - імена озвучить до 19 квітня. Неофіційно «Liga» назвали такі імена: МЗС – екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, ГПУ – екс-прокурор США Марта Борщ чи екс-голова Національного антикорупційного управління Румунії Лаура Ковеші, СБУ – Ігор Смешко.

«Стадіон, так стадіон»: все про дебати Порошенка та Зеленського (оновлюється)Дебати Петра Порошенка та Володимира Зеленського. Слово і Діло нагадало, з чого почалася вся історія.

  1. Попросить парламент ухвалити пакет законопроектів про народовладдя, щоб врегулювати питання загальнонаціонального та місцевих референдумів, петицій; а також відкликання нардепів та імпічменту президента.

  2. Проведе аудит держави, створивши консультативний орган із експертів, зокрема міжнародних, які проведуть аудит впродовж 3-4 місяців.

  3. Впровадить «секретний план» для Верховної ради. Мовляв, якщо співпраці з депутатами не вийде, будуть інші варіанти, «які багатьох здивують».

  4. Реформує Адміністрацію президента, прибравши «кураторів». Мовляв, АП має виконувати функцію канцелярії і напрацьовувати ідеї. Обіцяють розсекретити список гостей.

Нагадаємо, у першому турі Зеленського підтримали 30,24% виборців, а Порошенка - 15,95%.

Другий тур президентських виборів, в якому візьмуть участь Петро Порошенко та Володимир Зеленський, відбудеться 21 квітня.

Результати голосування мають бути встановлені не пізніше 1 травня, а офіційно оприлюднені – ще за три дні.

Протягом 30 днів з моменту оприлюднення офіційних результатів має відбутись інавгурація, тобто до 3 червня.

Як відомо, країна обговорює кілька речей: можливі дебати Володимира Зеленського і президента Петра Порошенка, аналізи та стадіон. Якщо раптом ви не в курсі, як виборча кампанія докотилася до цієї точки, «Слово і Діло» нагадає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: