Зв’язки з Коломойським: що показало та чи змінить щось розслідування про Зеленського

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Абсолютно логічна історія. Коломойський є бенефіциаром політичної програми Зеленського. Зеленський= не є політичним суб’єктом узагалі.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров.

«Наприклад, для того, щоб комусь зайти в бізнес з іншої сфери, потрібно розуміти, як це все працює, мати зв’язки. Зайти просто так із шоу-бізнесу в політику, просто на жартах також неможливо», – зазначив Краснопьоров.

Розповідати в університеті про бізнес-моделі й вести бізнес – різні речі, підкреслив він.

«Коли Зеленський говорить, що вони самі сформували штаб, – це казки. Приклад Трампа. Людина з бізнесу пішла в політику, але він пішов республіканською платформою. Рейган також ішов республіканською платформою. Рух за механізмом. Досвід якого суб’єкта Зеленський використовує сьогодні, коли будує свою президентську кампанію? Відповідь очевидна», – пояснив політолог.

Можливо, між Зеленським і Коломойським є якась угода. Зеленський не є політичним суб’єктом і очевидно, що Коломойський йому допомагає, додав він.

Розбираємо програму Зеленського: яким обіцянкам не судилося здійснитисяЧому обіцяна Зеленським НАТОвська зарплата – це фейк, чи можливо запустити в Україні ринок землі та впровадити народовладдя, ми обговорили з експертами.

«Говорять про нове обличчя, але маємо вже кілька моментів: Зеленський почав розповідати про аналізи, а здавати їх не хоче, йде до свого знайомого, який частково є бенефіціаром цієї клініки, говорить, що Коломойський на нього не впливає, але в нього в штабі перебуває найближча людина Коломойського з юридичної сфери. Отже, що тут нового? Маніпуляції та брехня», – уточнив експерт.

За його словами, проти Порошенка грає дуже великий суспільний негатив, а Зеленського все одно частина сприймає через образ Голобородька.

«Факт у тому, що люди вірять цьому. Зараз це певний симулякр без негативного сприйняття частиною суспільства через відсутність політичного досвіду. Щодо Порошенка, то є близько 50% тих, хто до нього ставиться негативно. Саме це й ставить велике питання. Однак зарано говорити однозначно про перемогу Зеленського. Він ще може наробити купу таких помилок, які можуть відвернути його прихильників», – наголосив він.

«Образно кажучи, може виявитися й так, що в першому турі голосували за того, з ким зустрічатися, а в другому – за того, з ким одружитися», – резюмував Валентин Краснопьоров.

Як відомо, журналісти провели розслідування й з’ясували, що олігарх Ігор Коломойський через свою довірену особу Андрія Богдана фактично керує штабом Володимира Зеленського.

Раніше «Слово і Діло» подивилось, які перші кроки на посаді глави держави обіцяють кандидати в разі перемоги.

Більше про програму кандидата Зеленського – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: