Зеленський розповів, яким буде його зовнішньополітичний курс

Читать на русском
Кандидат на посаду президента України на виборах 2019 Володимир Зеленський вважає, що Україна повинна співпрацювати з тими, хто не зазіхає на її незалежність.

Кандидат на посаду президента України на виборах 2019 Володимир Зеленський вважає, що Україна повинна співпрацювати з тими, хто не зазіхає на її незалежність.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив в інтерв'ю «Радіо Свобода».

У мережі обговорюють можливі дебати між Порошенком і ЗеленськимВолодимир Зеленський і Петро Порошенко можуть провести дебати на стадіоні Олімпійський. У нашій добірці реакція соцмереж на можливу подію.

Зокрема, на питання про головних стратегічних партнерів України він відповів, що «все ситуативно».

«Стратегічними партнерами в яких питаннях, яких напрямках? Життя мінливе, ми маємо співпрацювати з усіма державами, які не загрожують нашій незалежності і суверенності, на вигідних для України умовах», - зауважив Зеленський.

Він також зазначив, що анексований Крим завжди буде залишатися українською територією, а також назвав події січня-лютого 2014 Революцією Гідності. Крім того, він підкреслив, що окупація частини Донбасу з боку Російської Федерації є тимчасовою.

«Війну зупинити неможливо. У війні ти або програєш, або виграєш. Ми можемо перемогти. Дипломатією, економічним зростанням і реальним зміцненням армії», - додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чинний президент Петро Порошенко прийняв виклик Зеленського про дебати на стадіоні. Він також підкреслив, що у них нібито різні бачення зовнішньополітичного вектора України.

До цього Зеленський опублікував ролик із зверненням до Порошенка і заявив, що готовий до дебатів, але запропонував провести їх на НСК «Олімпійський» і пройти медичне обстеження.

Раніше «Слово і Діло» з'ясувало, що обіцяють Зеленський і Порошенко в реальному секторі економіки і соціальної політики, докладніше - на нашій інфографіці.

Також ми пропонуємо вам пройти тест про передвиборчі обіцянки Зеленського і Порошенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: