Британський парламент відхилив альтернативні варіанти Brexit

Читать на русском
Парламентарії не змогли дійти згоди, зокрема, за такими пропозиціями, як створення нового митного союзу з ЄС та відкликання статті 50 Лісабонського договору.

Британський парламент провалив індикативні голосування щодо чотирьох сценаріїв Brexit.

Про це повідомляє Reuters, пише «Слово і Діло».

«У спробі вийти з глухого кута, законодавці в понеділок, 1 квітня, голосували за чотири альтернативні варіанти Brexit, що є найбільш далекосяжною зміною політики Сполученого Королівства з часів Другої світової війни. Жодна з пропозицій не отримала підтримку більшості законодавців», - йдеться в повідомленні.

Парламентарії не змогли дійти згоди, зокрема, за такими пропозиціями, як створення нового митного союзу з ЄС та відкликання статті 50 Лісабонського договору. Представник Консервативної партії Нік Болес оголосив, що виходить із партії після того, як була відхилена одна з його пропозицій щодо Brexit.

Він пропонував «норвезький» варіант, який передбачає, що Британія залишиться учасником єдиного ринку і збережеться свобода пересування. Проти цієї пропозиції проголосували 282 парламентарія, за - 261.

У британському уряді заявили, що продовжуватимуть підтримку угоди Терези Мей з ЄС щодо Brexit. Міністр із питань Brexit Стівен Барклі зазначив, що угода Мей «є єдиним способом руху вперед», з огляду на нездатність парламенту знайти чітку більшість для альтернативної угоди.

Відзначимо, ЄС згоден відкласти Brexit для проведення в Британії референдуму.

Також нагадаємо, тисячі людей в Лондоні протестували проти відстрочки Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: