У Держдепі роз'яснили позицію щодо кандидатів у президенти

Читать на русском
У Держдепі заявили, що Трамп вірить у державний суверенітет і хоче, щоб Україна була цілісною.

Саме українці приймуть рішення про те, хто отримає владу в результаті перемоги у другому турі виборів президента і якою буде форма правління в країні.

Як інформує «Слово і Діло», про це в інтерв'ю «Голосу Америки» заявила директор з планування політики в Державному департаменті США Кірон Скіннер.

Підсумки першого туру виборів президента України у фактах та цифрахМи подивилися, скільки виборців проголосували у першому турі президентських виборів, у якій країні найбільше голосів здобули Зеленський та Порошенко та у яку суму кожному з них обійшовся один голос виборця.

Вона зазначила, що у Вашингтоні були б щасливі, якби в Україні не було російської присутності.

«Для нас важливо те, що сталося в Україні. І я думаю, ви бачили, що ми взяли на себе зобов'язання щодо оборони України, і це сталося саме при адміністрації Дональда Трампа і стало відходом від деяких дій попередніх президентів США. Президент США вірить у державний суверенітет і хоче, щоб Україна була цілісною. Одним із стовпів доктрини Трампа є те, що саме національна держава сприймається як ключова одиниця аналізу. Результат виборів в Україні важливий для нас, але саме українці приймуть рішення про те, хто отримає владу і якою буде форма правління. Ми підтримаємо це рішення. Ми були б щасливі, якби в Україні не були присутні росіяни, але рішення щодо власного майбутнього візьмуть самі українці», - зазначила представник Держдепу США.

Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер порівняв вибори в Україні з виборами у Франції і США, відзначивши, що в країні відбуваються справді демократичні вибори.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: