ЦВК оприлюднила офіційні результати виборів

Читать на русском
Центральна виборча комісія (ЦВК) оголосила офіційні результати виборів 2019, у першому турі яких переміг Володимир Зеленський.

Центральна виборча комісія (ЦВК) оголосила офіційні результати виборів 2019, у першому турі яких переміг Володимир Зеленський.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані Центрвиборчкому.

Другий тур: чи будуть союзи та хто з ким може домовитисяЗа результатами голосування до другого туру виборів виходять Володимир Зеленський і Петро Порошенко. Про можливі об'єднання до другого туру поговорили з експертами.

Згідно офіційного результату підрахунку голосів, за Зеленського проголосували 30,24% виборців (5 713 825 осіб), за Петра Порошенка - 15,95% (3 014 523). Далі йдуть Юлія Тимошенко з результатом 13,40%, Юрій Бойко - 11,67%, Анатолій Гриценко - 6,91%.

Зазначимо, раніше ЦВК опублікувала дані 100% опрацьованих електронних протоколів. За даними Центрвиборчкому, у голосуванні 31 березня взяли участь майже 18,9 млн українців.

Нагадаємо, 2 квітня кандидат на посаду президента Юлія Тимошенко заявила, що Порошенко пройшов до другого туру нечесним шляхом, а також звинуватила чинну владу у фальсифікації виборів. У той же час вона зазначила, що оскаржувати результати виборів в суді не буде. Також вона виключила протестні акції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: