Вибори в Україні нагадують вибори в США та Франції – Волкер

Читать на русском
Курт Волкер порівняв вибори в Україні з виборами у Франції і США, відзначивши, що в країні відбуваються справді демократичні вибори.

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер порівняв вибори в Україні з виборами у Франції і США, відзначивши, що в країні відбуваються справді демократичні вибори.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інтерв'ю програмі NewsHour для PBS.

У Конгресі США привітали проведення першого туру виборів в УкраїніМенендез закликав двох кандидатів протягом декількох тижнів вступити в істотний діалог з українським народом, щоб виборці могли зробити найбільш усвідомлений вибір президента.

За його словами, в Україні зараз проходять «справді демократичні вибори».

«Вибори в Україні подібні виборам, які ми бачили у Франції, або у випадку з Brexit, або навіть у Сполучених Штатах... І зараз перед українським суспільством стоїть такий вибір. Хочуть вони того, хто просто йде проти еліти, обіцяючи масові реформи. Або того, хто, мабуть, розчаровує в деяких питаннях, однак зробив більше реформ, ніж хто-небудь інший в Україні за останні 20 років і виступив проти Путіна?» - сказав Волкер.

Волкер заявив, що РФ вторглася в Україну і захопила частину її території, веде боротьбу і вдається до пропаганди і кібератак. Представник США зазначив, що РФ намагається маніпулювати виборами в Україні.

Нагадаємо, раніше Волкер заявив, США будуть співпрацювати з будь-яким президентом України, незалежно від того, хто переможе на президентських виборах 2019. За його словами, США не підтримують жодного окремого кандидата, а підтримують принципи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: