У ЦВК розповіли, хто має право бути спостерігачами в другому турі виборів

Читать на русском
Таким чином свій статус спостерігачів, довірених осіб та уповноважених представників у ЦВК зберігають лише ті, що були подані від двох кандидатів, які вийшли до другого туру виборів.

У другому турі президентських виборів свій статус зберігають лише Петро Порошенко і Володимир Зеленський, а також уповноважені від них люди.

Про це нагадує Центральна виборча комісія, пише «Слово і Діло».

Скільки іноземних спостерігачів було на президентських виборах в Україні за останні 10 роківЯкщо на вибори-2004 в Україну приїжджали зі всього світу, навіть з Американського Самоа, то цього року навряд чи будуть спостерігачі від ПАРЄ, Європарламенту та Парламентської асамблеї НАТО.

Це регулюється постановою від 11 січня цього року, в якій наведені роз'яснення щодо статусу та порядку реєстрації уповноважених представників кандидатів у президенти в ЦВК з правом дорадчого голосу та їхніх довірених осіб. Тоді цей документ ухвалили, щоб забезпечити однакове застосування деяких положень закону «Про вибори Президента України» під час організації підготовки та проведення зазначеного повторного голосування.

Таким чином свій статус спостерігачів, довірених осіб та уповноважених представників у ЦВК зберігають лише ті, що були подані від двох кандидатів, які вийшли до другого туру виборів, а також спостерігачі від політичних партій, які висунули цих кандидатів.

Раніше спостерігачі ENEMO оцінили президентські вибори в Україні.

Також нагадаємо, в Білій Церкві офіційний спостерігач зірвав пломбу з урни для голосування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: