ВР продовжить розгляд «мовного» закону

Читать на русском
Верховна рада України на пленарному засіданні 9 квітня продовжить розгляд мовного закону, але депутати сумніваються, що закінчать до виборів.

Верховна рада України на пленарному засіданні 9 квітня продовжить розгляд «мовного» закону.

Як пише «Слово і Діло», про йдеться в повідомленні на сайті українського парламенту.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 9-12 квітняВерховна рада цього тижня продовжить розгляд поправок до закону про державну мову, залишилося 862 поправки.

Зокрема, в порядку денному значиться тільки розгляд проекту закону про забезпечення функціонування української мови як державної (друге читання).

Нагадаємо, раніше перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко повідомила, що нардепам залишилося розглянути 862 поправки до «мовного» закону.

Крім того, в парламентському порядку денному найближчими днями з'являться питання аграрної політики, інформатизації, ПЕК та ратифікації міжнародних договорів.

Водночас голова парламентського комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький вважає, що «мовний» закон може бути не проголосований до 21 квітня через те, що частина народних депутатів перебувають на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Загалом парламентарі розглянули майже 60% правок до законопроекту.

Відзначимо, в комітеті ВР з питань культури і духовності констатують істотне розбалансування «мовного» закону через провалені поправки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: