ВР розглянула половину поправок до «мовного» закону

Читать на русском
Парламент у четвер, 21 березня, розглянув половину поправок до мовного закону – законопроекту про функціонування української мови як державної.

Парламент у четвер, 21 березня, розглянув половину поправок до «мовного» закону – законопроекту №5670-д про функціонування української мови як державної.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це передає кореспондент «РБК-Україна».

Парубій розповів, як нардепи намагаються зірвати ухвалення «мовного» законуЗа словами спікера ВР Андрія Парубія, для зірвання ухвалення мовного закону вкладаються шалені ресурси.

Усього в законі 2082 правки. Парламентарі розглянули вже 1041 поправку.

«Ми пройшли половину поправок, колеги, з чим я вас вітаю», - зазначила перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко.

Відзначимо, під час розгляду низку редакційно врахованих правок поставили на підтвердження, проте нардепи їх не підтримали, оскільки в залі не було достатньої кількості парламентарів.

Додамо, віце-спікер Верховної ради Оксана Сироїд заявила, що 21 березня окремі народні депутати продовжили зволікати з ухваленням «мовного» закону.

«Я переконана, що є умисл з боку «Опозиційного блоку», депутати якого фактично знищують законопроект, ставлячи кожну поправку на підтвердження, безглуздо наполягаючи на цих поправках. Намагаються затягнути процес і знищити довіру до закону», - заявила віце-спікер.

Нагадаємо, Рада в середу, 20 березня, розглянула майже 40% поправок до «мовного» закону – законопроекту №5670-д про функціонування української мови як державної. Так, загалом у законі 2082 правки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: