У САП розповіли деталі справи щодо посадовців НААН

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі підтвердили підозри аграрним посадовцям у провадженні щодо незаконного відчуження землі.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру 7 особам, причетних до заволодіння землею під Києвом загальною площею 13,25 га.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на САП.

«Прокурорами САП погоджено повідомлення про підозру 7 особам у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння особливо цінними землями Національної академії аграрних наук України у 2013-2014 роках», – йдеться в заяві.

Як встановили детективи, службові особи Національної академії аграрних наук України та її структурних підрозділів, Головного управління Держземагенства в Київській області та Служби безпеки України, у період з вересня 2013 року по вересень 2014 року умисно, з корисливих мотивів, шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинили заволодіння 138 земельними ділянками загальною площею 13,2564 га, розміщеними на території Гатненської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області. Вказані землі, як вказує САП, були сформовані внаслідок вилучення 15,12 га особливо цінної землі ДП ДГ «Чабани», ринкова вартість яких на момент переходу у приватну власність становила майже 42,5 млн гривень.

«Крім того, службовці мали намір заволодіти ще 6 земельними ділянками загальною площею 0,581 га, ринкова вартість яких на момент формування становила 1,43 млн грн», – додали в прокуратурі.

У САП повідомили, що у цьому провадженні арештовано 144 земельні ділянки.

Нагадаємо, у цій справі НАБУ і САП повідомили про підозру віце-президенту НААН Ануш Балян. Раніше детективи почали розслідувати відчуження землі під Києвом. Також судом було накладено арешт на землю в Київській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: