У ЦВК розповіли, де повинні відбутися офіційні дебати

Читать на русском
Офіційні дебати кандидатів на пост президента України Володимира Зеленського та Петра Порошенка за кошт державного бюджету мають проводитися у студії Суспільного.

Офіційні дебати кандидатів на пост президента України Володимира Зеленського та Петра Порошенка за кошт державного бюджету мають проводитися у студії «Суспільного».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук, передає РБК-Україна.

За її словами, дебати кандидатів в президенти Зеленського та Порошенка за кошт держбюджету повинні відбутися у студії «Суспільного» за адресою м. Київ, вул. Юрія Іллєнка, 42.

«Звертаю вашу увагу на існуючу постанову ЦВК від 5 травня 2014 року № 472, якою встановлено місце проведення дебатів. Там лише вказана стара адреса на вулиці Мельникова, яка зараз - Юрія Іллєнка. Але адреса та ж сама. Це вже приміщення суспільної телерадіокомпанії. Саме там мають проводитись дебати. Це теледебати, які мають бути обов’язково проведені у відповідності до законодавства», - заявила вона.

За словами голови ЦВК, кошти на проведення дебатів за рахунок державного бюджету були закладені ще у 2018 році.

«Важливою характеристикою цих дебатів є те, що вони оплачуються з коштів державного бюджету, розпорядником яких є ЦВК. Безумовно, ці кошти були закладені ще у 2018 році. Це частина виборчого процесу», - наголосила Сліпачук.

Нагадаємо, Петро Порошенко чекатиме Володимира Зеленського на дебати 14 квітня на НСК «Олімпійський».

«Стадіон, так стадіон»: все про дебати Порошенка та Зеленського (оновлюється)Дебати Петра Порошенка та Володимира Зеленського. Слово і Діло нагадало, з чого почалася вся історія.

У першому турі Зеленського підтримали 30,24% виборців, а Порошенка - 15,95%.

Другий тур президентських виборів, в якому візьмуть участь Петро Порошенко та Володимир Зеленський, відбудеться 21 квітня.А визначені законом дебати 19 квітня - у студії «Суспільного».

Результати голосування мають бути встановлені не пізніше 1 травня, а офіційно оприлюднені – ще за три дні.

Протягом 30 днів з моменту оприлюднення офіційних результатів має відбутись інавгурація, тобто до 3 червня.

Як відомо, минулого тижня країна обговорювала кілька речей: можливі дебати Володимира Зеленського і президента Петра Порошенка, аналізи та стадіон. Якщо раптом ви не в курсі, як виборча кампанія докотилася до цієї точки, «Слово і Діло» нагадає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: