НАЗК повернуло гроші, незаконно внесені на рахунки кандидатів у президенти

Читать на русском
Держбюджет отримав 2,8 мільйона гривень, незаконно внесених на рахунки кандидатів у президенти.

До держбюджету розпорядники виборчих фондів кандидатів у президенти повернули 2,8 млн гривень неправомірних внесків.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила в Facebook член НАЗК Наталія Корчак.

Офшорні схеми, елітні поїздки та плазмові екрани. Як витрачає державні кошти партія «Батьківщина»Серія розслідувань Любові Величко про те, як парламентські партії витрачають бюджетні кошти, завершується текстом про витрати Батьківщини. Щонайменше півмільйона гривень партія витратила на сумнівні цілі, стверджує авторка.

«2820 309,96 гривні перераховано до Держбюджету розпорядниками накопичувальних рахунків виборчих фондів кандидатів у президенти. Ці гроші - внески у виборчі фонди, перераховані з порушенням чинного законодавства», - зазначила вона.

Корчак підкреслила, що повернуті кошти - це тільки 1/10 частина того, що НАЗК на основі документальних підтверджень вимагає від розпорядників віддати в бюджет.

«Дотримуючись вимог закону, всі внески, які були здійснені з порушеннями, повернули розпорядники виборчих фондів Юрія Бойка та Євгена Мураєва. Частково кошти перерахували в бюджет розпорядники фондів Анатолія Гриценка, Володимира Зеленського та Ігоря Смешка», - зазначила член НАЗК.

Корчак акцентувала на тому, що «все ще невідома доля матеріалів і засобів» щодо можливих ознак кримінального злочину щодо розпорядників виборчого фонду Анатолія Гриценка та Володимира Зеленського, які НАЗК передало Національній поліції. «Хоча загальна сума внесків, перерахованих до вказаних фондів із порушенням, становить понад 7 млн ​​грн», - додала вона.

Нагадаємо, журналісти опублікували розслідування про фінансування партії Юлії Тимошенко. У ньому йдеться, що Батьківщина отримувала мільйони гривень через підставних осіб. При цьому більшість опитаних «спонсорів» вперше чули про свої пожертвування.

Сама Тимошенко стверджує, що підприємці переводили гроші через своїх родичів, тому що боялися «репресій» з боку влади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: