Суд надав СБУ доступ до рахунків партії «Батьківщина»

Читать на русском
Суд надав СБУ тимчасовий доступ до інформації щодо рахунків партії Батьківщина в Мегабанк у Харкові під час кримінального провадження про відмивання доходів.
Фото «Слово і Діло».

Печерський районний суд м. Києва надав слідчим Служби безпеки України тимчасовий доступ до інформації щодо рахунків партії ВО «Батьківщина» в ПАТ «Мегабанк» у Харкові у рамках кримінального провадження про відмивання доходів.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише «Інтерфакс».

Тимошенко в декларації вказала, що жила в орендованому будинку й не мала машиниТимошенко задекларувала 8 ювелірних виробів, орендований будинок і три земельні ділянки, які їй не належать.

Згідно з рішенням суду, розміщеним в Єдиному держреєстрі судових рішень, 5 березня слідчий суддя Печерського райсуду розглянув клопотання старшого слідчого ГУ СБУ в м. Києві та Київській області про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ПАТ «Мегабанк», та їх вилучення в рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

За інформацією СБУ, під час досудового розслідування встановлено, що в результаті перевірки Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) виявлено, що невстановлені особи з метою приховання ймовірно незаконного походження грошових коштів перерахували у 2018 році від імені жителів Одеської та Черкаської областей на рахунки політичної партії ВО «Батьківщина» грошові кошти в сумі 3 млн 559 тис. 488 грн.

Під час досудового розслідування СБУ встановила, що внески на користь партії «Батьківщина» здійснювалися шляхом внесення відповідних сум грошових коштів через рахунок ПриватБанк на рахунок партії «Батьківщина», відкритий у Мегабанку.

На підставі цього суддя прийняв рішення надати слідчим СБУ тимчасовий доступ до речей і документів із можливістю їх вилучення в приміщенні ПАТ «Мегабанк» у Харкові на вул. Алчевських, 30 чи за місцем їх фактичного знаходження.

Термін дії постанови - один місяць, який обраховувати з дня ухвалення рішення слідчим суддею.

Раніше Тимошенко розповіла, як фінансується «Батьківщина».

Раніше «Слово і Діло» писало куди витрачають наші гроші партії. Розслідування присвячене витратам «Батьківщини» - можна прочитати тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: