Комісар Ради Європи відвідала українських моряків у СІЗО в РФ

Читать на русском
Москалькова і Дунья Міятович в середу відвідали військовополонених українських моряків, які перебувають у слідчому ізоляторі Лефортово.

Уповноваженая з прав людини в Росії Тетяна Москалькова і комісар Ради Європи з прав людини Дунья Міятович в середу, 3 квітня, відвідали військовополонених українських моряків, які перебувають у слідчому ізоляторі «Лефортово».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба російського омбудсмена.

Провокації РФ в Азовському морі: хроніка подій (доповнено)Зранку неділі, 25 листопада прикордонний корабель РФ протаранив буксир українського військового флоту.

Повідомляється, що в ході зустрічі Міятович поспілкувалася з моряками, поставила питання про умови утримання, стан їх здоров'я та надання медичної допомоги.

Моряки повідомили, що забезпечені продуктами харчування в повному обсязі, претензій до умов тримання немає, кожен день вони мають можливість виходити на прогулянки, в камерах є все необхідне: телевізор, холодильник, гаряча вода, електричні чайники, санвузли, індивідуальні спальні місця», - відзначили в прес-службі.

Крім того, зазначено, що моряки отримують продукти харчування від родичів і мають особисті рахунки.

«Їм забезпечуються зустрічі з адвокатами та українськими консулами, можливість вести листування з родичами. Комісар могла мати можливість задати всі питання і отримати на них вичерпні відповіді», - пояснили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше адвокат Микола Полозов заявив, що Росія утримує моряків у спробах вплинути на політичну ситуацію в Україні.

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер зажадав у Росії негайно звільнити українських моряків.

Тим часом, російська сторона категорично відмовляється обговорювати вимоги України щодо звільнення захоплених в Чорному морі українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: