Суд у Москві відхилив усі апеляції українських моряків

Читать на русском
Суд у Москві в середу, 27 березня, відхилив апеляції ще чотирьох полонених українських моряків.

Суд у Москві в середу, 27 березня, відхилив апеляції ще чотирьох полонених українських моряків.

Як пише «Слово і Діло», про це написав у Facebook адвокат Микола Полозов.

100 днів після ескалації в Азовському морі: як захищається УкраїнаЧерез 100 днів після російської атаки на українські кораблі й незаконного захоплення моряків у районі Керченської протоки Україна робить багато правильних речей.

За його словами, апеляційна інстанція московського міського суду провела відкладене раніше судове засідання щодо моряків Владислава Костишина, Віктора Беспальченка, Володимира Лісового, Володимира Варімеза.

«Засідання проходило в закритому режимі і тривало більше 8 годин. В ході засідання адвокатами були долучені і згодом оголошені судом резолюція ПАРЄ, згідно з якою стосовно захоплених моряків повинні застосовуватися норми міжнародного гуманітарного права, включаючи Женевські конвенції, і доповідь УВКПЛ ООН, в якому моряки визнаються військовополоненими», - зазначив адвокат.

Полозов повідомив, що в задоволенні апеляційних скарг на рішення Лефортовського районного суду про продовження строків тримання під вартою відносно військовополонених українських моряків Мосміськсуд відмовив.

Загалом суд відхилив усі 24 апеляції українських моряків, захоплених Росією в Керченській протоці.

Нагадаємо, українські моряки потрапили в полон в РФ після російської агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, троє з них отримали поранення. В РФ моряків звинуватили у незаконному перетині кордону. Українці своєї провини не визнають та вважають себе військовополоненими. Всі моряки перебувають в СІЗО на час проведення російського слідства.

Раніше спецпредставник Держдепартаменту США у справах Україні Курт Волкер заявив, що Росія незаконно утримує захоплених в Керченському проливі українських моряків, бо не хоче вирішувати питання їхнього звільнення під час виборів в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: