У РФ провели перші психіатричні експертизи українським морякам

Читать на русском
Командира групи українських кораблів також ознайомили з постановами про призначення нової експертизи.

Українського моряка в РФ, командира групи українських кораблів Дениса Гриценко і його адвокатів ознайомили з постановами про призначення експертизи бойових модулів МБАК «Бердянськ» і «Нікополь».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє адвокат Микола Полозов Facebook.

Крім цього, Гриценко розповів, що 26 березня його, а також військовополонених Драча, Зінченко і Власюка вивозили для проходження психолого-психіатричної експертизи. Адвокатів для присутності на цій експертизи не допустили.

Нагадаємо, що в РФ призначили всім українським морякам психолого-психіатричну експертизу, що порушує їх права як військовополонених. Зокрема, адвокати моряків вимагали, щоб вони були присутні під час цієї експертизи.

Зазначимо, українські моряки потрапили в полон у РФ після російської агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року. У РФ моряків звинуватили у "незаконному перетині кордону". Ряд країн, серед яких є ЄС, США, Британія, Франція, Литва, неодноразово закликали РФ звільнити моряків. Незважаючи на це, суд у Москві продовжує тримати військовополонених під вартою.

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що Росія незаконно утримує захоплених в Керченському проливі українських моряків, бо не хоче вирішувати питання їхнього звільнення під час виборів в Україні.

Нещодавно на спеціальному засіданні Ради безпеки ООН заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця запропонував позбавити Росію права вето в Радбезі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: