У США змінили законопроект щодо санкцій проти Росії

Читать на русском
Вже новий законопроект передбачає санкції для банківської, енергетичної та оборонної галузей.

Група сенаторів США 3 квітня представлять Конгресу нову версію законопроекту про санкції США проти РФ через втручання у вибори.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють джерела Reuters.

Два судна РФ потрапили до списку порушників санкцій СШАДерждеп вніОбидва судна, за даними американського уряду, допомагали Північній Кореї уникати американських санкцій.с два російські судна до списку порушників

Раніше в законопроекті були санкції у вигляді блокування активів в США і заборони на відкриття кореспондентських рахунків у США проти трьох або більше російських фінансових інститутів зі списку: «Ощадбанк», ВТБ, «Газпромбанк», «Зовнішекономбанк», «Россельхозбанк»; санкції у вигляді блокування активів в США проти двох або більше компаній зі списку: «Газпром», «Роснефть», «ЛУКОЙЛ». Також санкції у вигляді блокування активів в США будь-яких залізничних або гірничо-металургійних компаній, а також будь-якої аерокосмічної компанії і авіакомпанії, в якій уряду Росії належить хоча б 25%.

Вже новий законопроект також передбачає санкції для банківської, енергетичної та оборонної галузей, а також санкції за покупку держборгу країни, яка допустила втручання у вибори США. У новій версії, як і в попередній, говориться, що усі ці санкції будуть внесені тільки в тому випадку, якщо директор Національної розвідки США визнає, що Росія втрутилася в американські вибори. Для того, щоб прийняти рішення про те, чи мало місце втручання чи ні, встановлений строк у 30 днів після виборів.

Нагадаємо, сенатори допускають запровадження нових санкцій США проти РФ за підсумками розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання РФ у вибори США.

Відзначимо, представники Демократичної партії в Конгресі США висловили вимогу невідкладно опублікувати повний доповідь спеціального прокурора Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: