Санкції ЄС за керченську агресію: ЗМІ назвали прізвища росіян

Читать на русском
ЗМІ оприлюднили прізвища восьми громадян Росії, проти яких ЄС введе індивідуальні санкції у зв’язку з керченською агресією.

ЗМІ оприлюднили прізвища восьми громадян Росії, проти яких ЄС введе індивідуальні санкції у зв’язку з керченською агресією.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється «Інтерфакс-Україна».

«Відповідно до інформації, якою володіє «Інтерфакс-Україна», в «списку восьми» зазначено такі прізвища: Станкевич, Шеїн, Басов, Саляєв, Шипіцин, Шатохін, Ромашкін, Щербаков. Однак встановити, ким конкретно є ці люди, складно», – зазначило агентство.

Раніше повідомлялось, що ці восьмеро осіб є російськими військовослужбовцями та представниками ФСБ.

Вищезазначених осіб буде додано до вже наявного списку індивідуальних санкцій, запроваджених Євросоюзом у березні 2014 року за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України. Рішення буде ухвалено до кінця цього тижня.

Санкції проти восьми росіян, як і проти всіх, хто фігурує в цьому списку, буде запроваджено у вигляді заборони на в'їзд і заморожування активів. Станом на сьогодні в списку перебувають 153 людини і 40 компаній, термін дії санкцій для яких спливає 15 березня. Цей пакет санкцій ЄС продовжує кожні півроку.

Як повідомлялося, 6 березня Комітет постійних представників Євросоюзу ухвалив рішення про застосування «азовського пакету» санкцій проти РФ за акт збройної агресії щодо українських моряків і кораблів у Чорному морі та в районі Керченської протоки.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли й захопили три судна ВМС ЗСУ у складі двох малих броньованих артилерійських катерів «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдового буксира «Яни Капу», які здійснювали плановий перехід із порту Одеси в Чорному морі до порту Маріуполя в Азовському морі.

Затримані українські кораблі були доставлені до анексованої Керчі. Загалом, команди затриманих українських кораблів налічують 23 моряки, серед яких шість осіб отримали поранення.

У зв'язку з цим у десяти областях України запровадили воєнний стан.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: