У «Газпромі» не бачать перешкод для будівництва «Північного потоку-2»

Читать на русском
Голова правління Газпрому Олексій Міллер упевнений, що будівництво газопроводу Північний потік - 2 завершиться в 2019 році.

Голова правління «Газпрому» Олексій Міллер упевнений, що будівництво газопроводу «Північний потік - 2» завершиться в 2019 році.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс».

У РФ погрожують «проблемами» країнам, які блокують «Північний потік-2»При цьому він заявив, що Росія готова продовжувати транзит поставок газу в Європу через Україну.

Повідомляється, що газопровід «Північний потік - 2» потужністю 55 млрд куб. м на рік повинен пройти від компресорної станції «Слов'янська» в Кінгісепському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини.

«Всі ті заяви, які робилися останнім часом, вони не відповідають дійсності. І в загальному і цілому, немає жодних якихось фатальних юридичних перешкод, які б не дозволили нам зараз говорити про те, що ми можемо завершити будівництво «Північного потоку - 2» до кінця дев'ятнадцятого року», - сказав він.

Раніше, голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв розповів, що сумнівається у запуску газопроводу «Північний потік-2» до кінця року.

Він підкреслив, що без «Північного потоку-2» і «Турецького потоку-2» російській стороні не вистачатиме потужностей для поставок газу.

На цьому тижні Данія попросила додаткову екологічну експертизу по «Північному потоку-2». За словами представника Nord Stream 2 AG, компанія уважно вивчить цей запит і ухвалить рішення про подальші кроки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: