«Нафтогаз» готує скаргу на «Газпром» до Єврокомісії

Читать на русском
Російська компанія порушує антимонопольне законодавство ЄС, через що в Європі високі ціни на газ, говорить Вітренко.

Нафтогаз України до кінця квітня подасть скаргу в Єврокомісію на порушення Газпромом антимонопольного законодавства на ринку газу в Європі.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 6 березня, повідомляє УНІАН з посиланням на виконавчого директора НАК Юрія Вітренка.

«Російська компанія порушує антимонопольне законодавство ЄС, у зв'язку з цим ми попросимо Європейську комісію втрутитися і забезпечити конкуренцію на ринку газу», - розповів Вітренко.

Він зазначив, що якби Газпром не перешкоджав конкуренції на ринку газу, то ціна на газ для європейських і українських споживачів могла б бути нижчою.

«Якби Газпром не блокував транзит газу з Центральної Азії, експорт газу інших компаній з Росії, продаж газу на кордоні України і Росії, то на ринку ЄС було б більше конкуренції і нижчі ціни на газ. Це і є антиконкурентна поведінка російської компанії», - пояснив він.

За словами Вітренка, від такої неконкурентної поведінки страждають покупці газу в Європі, в тому числі і Україна, оскільки наша країна теж купує газ на європейському ринку.

Топ-менеджер відзначив, що подібні дії Газпрому повинні бути врегульовані з боку Єврокомісії. «Ці заходи можуть включати і штрафи», - додав він.

Раніше в Нафтогазі повідомили, що заборгованість Газпрому за рішенням Стокгольмського арбітражу за рік збільшилася майже на 200 мільйонів доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: